New years eve

 
 
Från det ena till det andra!
Min nyårsaftonsdag spenderades på ett gym bara några kvarter bort, och min nyårsafton resulterade i förfest (nyktert för min del) med 5-6 olika nationaliteter, följt av tolvslaget utanför en klubb och sedan några timmar inne på Unique. Sjukt random att fira nyår i London på en rumänsk, finare nattklubb haha! I like it.
 
Inledde nu första dagen på första året med en promenad i ett mulet och blåsigt England. Plockade upp en Starbucks-kaffe på hemvägen och har nu ätit årets första gröttallrik. Jag är så himla taggad på detta året och nånting säger mig att det kommer vara det bästa på länge, kanske nånsin. Det är INTE svårt att toppa 2014 så det tror och hoppas jag att 2015 gör med hästlängder. Eller Usain Bolt-längder.
 
#1 - - anna:

hej daniela! trillade in på din blogg och såg att du bor i umeå. vad tycker du om umeå? jag är också finlandssvensk och har börjat fundera på att flytta till sverige, främst för språkets skull. är det svårt att hitta boende i umeå? om man vill bo centralt, var är "bästa" området? är det dyra hyror? har du tips på sidor där man kan hitta hyreslägenheter? vad gillar du mest/minst med umeå? skulle du vilja bo där om du inte studerade eller är det mest en "studiestad?" är det svårt att få jobb där? finns det många bra krogar? gym? ursäkta att jag attackerar med frågor, men intressant att höra från någon som bott där en tid :)

Svar: HEJ! Kul me frågor :D ingen fara! Jag tycker om Umeå jättemassor, de e en jättebra studiestad. Dock e de ENORM bostadsbrist, ti en etta me kök kan de vara 5 års kötid ungefär (då e de bostaden.umea.se). Men de går ju å hitta på blocket.se eller balticgruppen eller via mäklare också om man har rikti tur:) Men många av mina vänner i umeå söker just nu nå egen etta eller tvåa så konkurransen e stor, å vissa bor ju inneboende eller på vandrarhem för att dom int har nånting alls o de e ju int heller superkul. Centralt boende beror på om du vill bo nära universitetet (isåfall säger jag Öst på stan, Ålidhem, Nydalahöjd) eller nära stan (Öst/väst på stan, Teg, Haga). Gillar minst bostadsbristen faktiskt eftersom ja längtar så ja nästan dör efter ett eget kök å lite fler kvadrat än 18 (bor i studentrum). Mest gillar jag kanske bussförbindelserna å närheten till Ica ;D
Tror int ja sku vila bo här om ja jobbar. Känns som att de flesta kommer dit, pluggar å drar vidare. Men ja vet int faktiskt, beror på framtiden :) Krogar e mest kårhus å sånt (behöver kårleg för o komma in = de e bara studeranden där) nära campus, å i stan finns de måånga bra som Allstar, Rex men dit e de 22 års gräns på lördagar å 20 på fredagar tror jag. Så e du ung e de ju int så bra ;) Gym finns många men di allra flesta går på IKSU eftersom de e störst å närmast campus. Dock e de SUPERmyki folk där men ja ha aldri vari på nå annat gym så vet int hur de ser ut där ^^ Fråga på bara om du kommer på nå mer!
DANIELA