summary: 2014

JANUARI

Pardon my french, men den inledande biten av år 2014 sög röv. Började året med att flytta, till fots inledningsvis innan jag fick låna en bil. Övergick fort till att vara kind of hemlös och strulade massor med studentrummet jag skulle flytta in i. Mina 86 kubik worth of stuff var inproppade på mitt ca 2 kvadratmeters badrum medan mitt nya hem plötsligt skulle renoveras, så jag bodde hos mina riddare Kristoffer och Olle en tid i januari, samtidigt som jag stressade hårt över fysiologitentan, matförgiftning och mina personal problems. Det här inlägget beskriver läget rätt väl. Denna månad var det allt mina hjälpsamma vänner som kept me afloat genom att ge mig flytthjälp, låna ut bilar, ge mig tak över huvudet och en axel att luta mig mot.
 
 
 
FEBRUARI
 
Mycket hockey, mycket jobb med Korpen och Knatteskutt samt njöt av en utredd boendesituation. Life was bananas-ish, omtentaplugget till trots. Stekte halloumi i våffeljärn, dansade med mina vänner och tränade gristungt.
 
 
 
MARS
 
Tog många PB:n på gymmet (110 mark, 55 bänk bl.a.) så träningen rullade på fint. Köpte mitt livs första matvåg, den är silver. Firade pampas/födelsedagar med mina vänner. Mycket PW:s ute i morgonsolen/slasket/snön.
 
 
APRIL
 
Åt kvarg och jordgubbar som om de höll på ta slut på jorden. Umeå campus fick vårkänslor. Var med i ett forskningsprojekt. Hade sista Korpen-passet. Fick ett tandsmycke. Spenderade några underbara påsklediga dagar hemma i Finland. Min instagram fyllde 2 år (hehe). Firade vappen nyktert med mina fina TP-folk.
 
 
 
MAJ
 
Fick höra att jag liknar Jennifer Lawrence vilket känns högst nämnvärt. Körde mycket pole dance hemmavid (har en stång i rummet), funderade över när och var jag ska tävla. Spikade ett sommarjobb i grevens tid. Poseringstränade för första gången i livet med Emilia. Spelade brännboll på IVF-spelen. Höll Blodomloppets uppvärmning vilket var något av det coolaste jag varit med om. Hade underbara sommarhelger med grillning, konserter, glass och vänner. Hade de allra flesta, sista "föreläsningarna" utomhus i gräset. Testade en dagsfasta.
Månaden avslutades med brännbollsyran, helt cray weekend.
 
 
JUNI
 
Sååå koooom sommarlovet efter brännbollsyran, och jag började knega på direkt. Det var kallt, och jag umgicks med kärleksgymmet (WSC) vaaarje dag. Tatuerade mig. Drack öl och skruvade (då mår man bra). Hade en supercray rolig samt nykter midsommar med Emmi. Blev medlem i Team Trifinity och började träna och äta efter scheman för första gången i mitt liv.
 
 
JULI
 
Det blev varmt. Jobbade för fullt både på torget och på Strampen. Var på hemvisit till Umeå och hade en helt underbar utekväll med Elin. Beställde tävlingsskor. Hade en av sommarens bästa kvällar på jeppisdagarna. Köpte gummistövlar, tränade dirtyt. Så kom dagen min lillasyster dog, och allt annat kändes ganska oväsentligt.
 
 
AUGUSTI
 
Hela månaden var lite av en blur. Tränade, umgicks, bodde hos kompisar. Fixade lite exterior som naglar, fransar och håret. Dansade på Ollis, var på bio i Jeppis och var på teamträff. Tatuerade mig igen. Hann ha en sista mysig grillkväll med mina brudar innan begravningen kom och jag kvickt därefter åkte hem till Sverige, och jag har nog aldrig längtat efter Umeå så mycket som jag gjorde då. Att komma dit var heeeelt underbart. Var där några dagar innan jag drog till London för att spendera tid med min Genc, dricka Starbucks och fara runt i stan. När jag kom tillbaks därifrån landade jag i nollningsplanering och "welcome back"-klassfest.
 
 
SEPTEMBER
 
Skolan startade med ett riv, samtidigt som vi hade 2 fulla nollningsveckor. Jag, Louise och Aron var generaler och bossade åpå. Det var så. sjukt. kul. Helt underbart att ha fullt upp två veckor i sträck med både krävande kurs och full rulle på träningsschemat samtidigt som vi matade på med aktiviteter nästan varje dag - hann verkligen inte deppa eller ha tråkigt vilket var precis vad jag behövde. Vi avslutade nollningsveckorna med en perfekt finsittningskväll på Allstar. Jag och BMR avslutade vårt fina samarbete och gick skiljda vägar. Körde danscardio på lokal med mina besties. Spelade fotboll på IVF-spelen. Soffhängde på Teg.  Min "övergång-till-diet"-period började 29.9 och enda sedan dess har kcal-intaget sänkts successivt.
 
OKTOBER
 
Vi krigade på med kursens alla bitar, så att säga, väldigt friskt hela månaden. Kilade mycket stadigt med Aloe vera-drycken och kaffe. TP2-tjejerna hade taconight. Blev kär i teknikträning (eftersom vi blivit lärda den "rätta" tekniken --> de flesta fick börja om från början) och främst olympiska lyft. Fick lyftarskor och blev besatt av att testa olika frisyrer. Min rygg krånglade och jag tog tjuren vid hornen, besökte Synergia och började rehaba lite. Ida hälsade på till Ume. Poseringstränade med Tirre och Niina, var på bio och var på tacksittning, oktobers roligaste kväll.
 
 
 
NOVEMBER
 
I klassen andades vi ut och tackade & bockade för det hårda slitet vi tillryggalagt och välkomnade idrottspsykologin. Halloween firades också och jag var Smurfelina/Avatar/nån annan blå. Firade min 22-årsdag en lördag på IVF:s fest vilket var kul, min riktiga födelsedag inföll måndagen därpå och det var den sämsta födelsedagsdagen i hela mitt liv (som dock blev snäppet ljusare i slutet av dagen pga 3 ballonger). Blev kär på riktigt i Michael Kors grejer. Egentligen väcktes hela mitt intresse för mode helt plötsligt och väldigt starkt typ just denna månad. IVF-spelen anlände igen, beachvolley denna gång och, well, vi på TP har iaf roligt (; sista jobbdagen på Knatteskutt för terminen skedde också och jag fick vara utklädd. Var hem till Finland en sväng, och samtidigt på träff med underbara team Trifinity. Fixade frillan på Blablabla här i Umeå vilket är den bästa salongen jag gästat. Dieten började så småningom rulla på bättre.

 
DECEMBER
 
Julpyntade och blev kär i benvärmare. Poseringstränade ofta med min fina Niina. Köpte ett MK-telefonskal. Mysiga soffkvällar med vänner, lugna helger och harmoniska morgonstunder på Valls. Julbord med TP och julklappsshopping med Hanna. Det blev jullov, och jul i allmänhet, och jag fick massa fint av min underbara familj, fick träffa släkt och vänner på en kort 6-dagarsvisit hemma, hela tiden under influenser av influensa. Vad som sker nu dessa 3-ish sista dagarna på år 2014 återstår att se - tvivlar på några större mirakel dock. Den 30:e flyger jag härifrån Umeå till London iaf och nyår där lär bli bra!!