matlagningstips i studentrum

Fick en del reaktioner gällande yttrandet om att jag kokar potatis i mikro. Tänkte därför dela med mig av lite andra grejer jag gör i min mikro... food-wise, that is.
Eftersom jag bor i studentkorridor, på Ålidhem no less, är jag inte alltid sådär superpepp på att gnata ut de 100 metrarna (typ not quite så, men det känns långt när man är hungrig) till det gemensamma köket som delas på 9 personer med olika kulturella matlagningstekniker från hela världen. Mina stackars, finska ögon har sett mycket. När jag dessutom har kylskåp på rummet känner jag att jag inte ska behöva gå ut dit i onödan. Så, här är hur jag tillreder saker och ting i mikron inlåst i tryggheten på rummet:
 
  • Potatis: ca 1-2 cm vatten i botten på en mikrotålig burk, i med potatisen och microwave away ca 6-10 minuter/tills de känns färdiga
  • Sötpotatis: hackar massa hål i den med gaffel och mikrar tills de är mjuka (ungefär 6-10 min här med, give or take)
  • Kyckling: I stekpåse, suverän grej som finns på typ alla Icor (Ica i plural??)
  • Fisk: micrar helt som vanligt 5-10 minuter, öppnar dörren och kollar läget ibland
  • Ägg/omelett: vispar omkring i en matlåda eller dylikt (helst lite mot avlånga hållet så att den inte blir så tjock) och micrar tills den ser ready-to-eat ut.
Naturligtvis fixar jag även andra saker som gröt etc. i den, men det känns som att de allra flesta har koll på det. Det enda jag inte har knäckt ännu är köttfärs eller ris, för dessa causes får jag vackert promenera till köket.
 
 
 
#1 - - Rebecka:

Köp en kokplatta? :) De är rätt billiga.

Svar: ja ha fundera på de men den ryms ingenstans :'D int så att de e vackert iallafall haha
DANIELA

#2 - - sonya:

Tupperware har microriskokare.. kostar skjortan dock, men om dom har så varför sku int någon annan ha gjort.. take a trip to clas ohlson dom brukar ha en massa cool stuff!! Plus månne int köttfärs sku kuna lagas i mikron? Krydda bara så blir det gott :D

Svar: ooooj vitsi va bra!! :D tack fö tipset :D
DANIELA