stay in this moment

måst ju nog lägga upp hit också while I still can på år 2011. detta gjorde ja alltså igår.
*
så, well, sista dagen på 2O11! några sista ord? I think I've said them all.
Gällande ikväll tror jag att det blir ganska chill och inget speciellt, revolutionerande, overwhelming kommer hända. Om nu inte nåt dramatiskt händer such as raket i ögat, vinglasskärvor i handen eller dylikt. men knappast när vi ändå play it so skötsamt!
nåjo. det var allt för mig i år, hörs 2O12 ;) over and out!

is it over now hey, hey is it over now?

årsresumen fortskrider.
*
J U L Y :

det kom ett dissbrev från Novia, som jag hade befarat enda sen jag skrev inträdesprovet och som knäckte mig en smula. jag beslutade mig för att försöka igen några veckor senare, på den s.k. sista chansen.
sen var det ytterlig lek och umgänge med samma personer i princip som föregående månader, dvs cherie, mina brudar, tony och co, och andra titt som tätt. var till wasalandia. sooo worth it (not)
sen blev det vaasa rockfestival, som jag än denna dag envisas med att kalla Rockperry.
sen återupptog jag och Lotta våra dejter äntligen efter att de blivit beeetyyydligt färre sen typ högstadiet då vi var tillsammans varje dag.
nångång '09

sen blev det ju äntligen jeppisdagarna, som jag hade väntat på hur länge som helst. dock hade jag nog för höga förhoppningar tror jag, men helt okej var det ändå.
jag fann en av mina absoluta film-som-motsvarar-mig, Bridesmaids. awesome stuff dende
sen där i slutet av juli var jag och hejade på cheries fotbollsmatch och hon stank ner hela min bil med sin målvaktssvett efter det. värdefull piece of information jag bara måste komma ihåg.
och så firade jag och tony baloney vår halvårsdag!
*
A U G U S T :
*

jag och lotta var mycket på länk till vasklot, hurtiga ickerökare som vi (eller jag) var (nuvarande är).
hängde nog ännu fortfarande med samma vackra folk.
Tony fick reda på att han får flytta in i sin lägenhet före planerad tid en vacker dag när vi var påväg till Piffi. pojtchin lyst upp som solen ovanför oss. så då flyttade han in så småningom, och jag hjälpte halvhjärtat till med att lyfta grejer och.. sånt.
sen var jag även till jeppis och hälsade på de där bästa boysen som trampar omkring i de trakterna. skrev inträdesprov numero dos till Novia. upptäckte att jag orkade, faktiskt, länka 10 km nonstop. ickerökaren i mig bara formligen bråtade sig fram med armbågarna först!!
sen var det ju även min kära kusin Carolines förlovningsfest. ännu mera länkar hit och dit med tony ibland, lotta ibland, själv ibland. Glädjemomentet när Genc ringde mig och sa att jag kommit in till Novia kom, en sån där dag man bara minns för alltid!
ett annat ögonblick är även när jag flyttade in med tony, så dessa två livsavgörande ögonblick kom tätt i följd och lyckan var (är) pretty much ett faktum.
Jenna flyttade till Åbo. Firade villaavslutning med samma fina folk som midsommar, dvs Lundholmaran med andra hälfter. (=8 pers)
lindas bild, haha

och så började ju skolan.

*
S E P T E M B E R :
*

efter att ha stövlat in och ut ur Novia, Technobotnia och så vidare, ett antal gånger, var jag fortfarande inte klokare. Gulisintagningen kom farande och därmed hade jag haft min första högskolenivå-fylla.
Satt mest och var förvirrad i skolan. Hade mina första mega mega megaskrattattacker i klassen. Jag och tony var till Ikea - två gånger på en vecka, hahaha. Wasa by Night anlände och hela stan var piss drunk. Cherie fyllde 18! detta firades ju såklart!
och seeeeeeen så kom Lär dig sitza.
och det är en kväll jag aldrig glömmer. eller aldrig kommer minnas nånting från? hahaha. ei vittu.
*
O C T O B E R : 
*

jag äntrade oktober månad med morkkis för resten av året kändes det som. men till sist, någon gång, in time, kom jag över den ökända lär dig sitza sitzen.
firade istället älskade Genc som fyllde 19. Renoverade lägenheten med tony för fullt. lekte som vanligt med cherie, brudan, lotta, såna. var i skolan och försökte desperat lära mig helst NÅNTING. Köpte en cykel. Tutorerades i matematik av Jesse, stackars karl. Anslöt mig äntligen äntligen till ett gym. Min ollistisdags-oskuld for. Jonas var och hälsade på mig. Janicas avskedsmiddag.
sen så tog jag tjuren vid hornen, och attendade Oktobersitz. denna gång var jag väldigt passligt full, och cyklade hem utan problem.
Gymmade som en dåår ibland, och ibland ytterst lite. Melankolin sänkte sig smått över mig i skolsammanhang.
and well yes. that was oktober månad.
*
N O V E M B E R :
*

Blev kär i träningsformen Bootcamp. Lite later on Zumba också. Hade en wunderbar reunion i Jeppis på dansgalan med bilboysen. Hade playdate med den nya klassen, och blev ganska så full, men sådär så att jag kunde behärska mig under cykelfärden hem.
Fyllde 19 år.
Halarinvigningen kom ÄNTLIGEN. Räknade fortfarande matte med Jesse nusomdå, och han försökte desperat tynga in lite matteinfo i mitt hovo. Köpte min nya gulla telefon. Var på välgörenhetskonsär.
Blev invald i Filiciastyrelsen. Var på Ett ljus i staken-sitz. Jobbade vid Waskia.
*
D E C E M B E R :
*

sista månaden på året!
inledde med fullspäckade dagar. försökte pressa in gymtillfällen så gott det gick. Jobbade. pluggade matte som en dåår. pluggade på andra ämnen när jag hann.
Var på Johannas förlovningsfest. Filicias hjulfest där även nya styrelsen presenterades sådär officiellt.
Fick jullov, firade detta vid Ollis. såklart.
Julafton kom och gick, och jag fick inklämt 4 hushållsbesök, så i princip de allra viktigaste familjerna.
efter jul hände det inte mycket annat än gym, chill, stadsvandring, leka med vänner och sånt mysigt.
Sen blev det även Ninahs och Joels förlovningsfest, många många härliga människor under samma tak!
och så gjorde jag en piercing i naveln.
..och nu är ju nyårsafton först imorgon, så jag kan inte predict vad som händer då. en sak i sänder!
en puss får avsluta år 2011 resumén. Lätt bästa året hittills i mitt 19-åriga liv. Gick från en rökande, latast-i-världen singel brud utan yrke.. till en ickerökande bilmekaniker som gillar att träna (med ett eget frequently used gymkort och allt!) med en fin pojkvän, och studerar till maskin- och produktionsingenjör.
Hur nice!? ;)
Nu då vi nu håller på, let's own 2012 too!

I wanna break every clock, the hands of time could never move again

J A N U A R Y :
*
det nya (nuvarande gamla) året tog sig start med en god klackspark. Kvällen ifråga började hos Erkki med some dear friends, sen for jag körandes till Solf och var chaffis in i det sista, med världens mest drunk Cherie i passagerarsätet. (aldrig mera, hahaha. nåjo kanske. om jag får ha me filmkamera)sen hade jag även beslutit (beslutat.. beslutt?!) mig för att detta mantrat: FUCK 2010, OWN 2011 skulle vara the it-thing för mig. 2010 slutade kanske lite semiskit, och den nyfunna energin var ett faktum.
I denna anda så umgicks jag i mängder och massor med bästa Cherron. i vörå, i jeppis, i vasa, och mainly, i min fina, kära, fina fina bil. hehe.
och såklart mina fina flickor och pojkar i vasa och jakobstad med omnejder.
sen började jag även umgås med Tony, som upptog kontakten efter empar års uppehåll (typ tre, haha)
på vardagarna snurrade jag omkring i jeppis vid internatet, bodde med Julia. studerade hejvilt (haha, not) och hade the time of my life med simply the best-klassen. (jo jag har renamed them)

alltsom oftast, alltså vid varje helg, roadtrippade jag fram och tillbaks mellan vasa och jakobstad. ibland utan spolarvätska.
hängde lite till med Cherie. och lite till. och ännu lite till. med henne i högsta hugg på fotboll, i jungsund hos andré med tony and the gang, vid öjberget på nattpulka.. the lista is long!
så hade hon ju också Den Stora Äran att knäppa den första bilden som finns av mig och tony. jee, haha.
sen var jag även med kära bil 3b på rail-trip till Hengsilfors!
fin bild på jag & stubb från tågresan dit. jajja.
addera lite häng med brudarna i vasa till detta så har ni mitt januari färdigt i ett nötskal.
31.01.10 blev det officially jag & tony!
*
F E B R U A R Y :
*

along came februari. lyckan flödade, även om jag inte var hemma i vasa på vardagarna och fick se tony. ty det var ej tårar av sorg, utan tårar av skratt som sprutade dagligen, practically minutligen, i skolan. heelt oskojat. ingen aning om varför, men det är väl bara så att jag är lättroad eller råkade hamna i världens mest underhållande sällskap. hmm!
men helgerna kom ju, och då fick jag ju vara med tony, mina tjejor, cherie, och alla andra som befann sig söder om typ nykarleby. excellence!
jag började även skriva på slutarbetet, eller göra, vad vet jag. väldigt tungt och enervrerande, så mostly I didnt ;)
istället slutade jag röka. enligt tonys begär. och jag kämpade, jag svor, jag grät kanske några skvättar, jag broke down och rökte nån gång, men damn it jag klarade det! sitter nog här som nonsmoker än idag, woppaa.
min besatthet av saltgurkor blev allvarligare och allvarligare.
och, så fick jag mitt livs första rosor av en karl! och bien sur var det ju tony som gav dom ;) hihi!
jag började även slipa och fixa min kära bil, ni vet spackling hit och svetsning dit. couldn't have done it without my skruvaspartner david! håhå.
sen gick jag och blev sjuk. som typ jättesjuk, med angina eller whatever it was. invigde sportlovet på sjukhus, och proppade in antibiotika hit och dit resten.
och ja, cherie, här har du sjukhusoutfit-bilden!
aaanyway. så var detta pretty much it som hände i februari. moving on!
*
M A R C H :
*

hängde mycket med tony and the gang, brudarna mina, och med Cherron med för den delen. vardagarna spenderades som vanligt i jakobstad med bilkarlana! i skolan slet jag och david som vilda djur för att få färdigt min bil, hårda bud och inga visor, eller vad di pa sej ;)
stressen bullade upp sig i skolan, för första gången ordentligt mycket att göra i yrkes. slutarbeten, bilen klar, flytta bort från jakobstad, söka till andra stadiet (som came to be min plan B eftersom det till synes inte skulle bli någon au pair usa-are av mig som jag planerat sen sjätte klass), förbereda sig inför 10 veckors praktik och så vidareee.
sen en dag hade jag mitt i plötsligt presenterat mitt slutarbete (blod svett tårar!) OCH målat bilen på samma dag. self-five!
sen hängde jag även med min kära Ida när jag befann mig i jeppis
och så klart även med min sambo Julia!
sen sökte jag till andra stadiet, packade ihop internatet, och lämnade bil 3b och jakobstad i bakspegeln, föll nog en tår eller två!
sen så fyllde ju kära farmor 70 bast, och det firade vi ju stort med släktbailu! jee! åter igen konstateras att vi har en tres, tres bien släkt
sen började jag min praktik vid RJ auto, och trivdes riktigt bra!
sen umgicks jag mest med tony & co såklart, cherie, brudarna, och diverse andra fina kleppar!
*
A P R I L :
*

antog sin början på samma sätt som mars slutade (duh). aka RJ-auto, tony, cherie, brudan, diverse andra. good that way!
sprang på bio, lekte i karpet, tog roadtrips till jakobstad, esse och så vidare för att hälsa på de där karlarna jag hade left behind där, und so weiter.
sen kom ju vappen också den sista april! tog cherie under armen och alkoholen under andra, och frös utomhus samt hade roligt samtidigt med miss underårig! alltså nästa år höödu! :D
såja. nu var ju nog april väldigt händelselöst..... men en bild från vappen på he!
*
M A Y :
*

så kom maj månad tassandes in genom dörahåli. fina tider!
som jag beskrev händelseförloppen under dagarnas lopp i maj: jobb tony vänner vasa köra plentyt. ungefär således gick det till också!
for till Tonys villa nu som då, lekte med nearest and dearest, njöt av vårsolen, sånt kul. besiktade min bil. vi vann VM i hockey. mina closest girlfriends for på abiresor hit och dit. jag var på Novias prepkurs med simon. Var på minigolf. Skrev inträdesprov.
Träffade min käraste Ida

sen slutade äntligen praktiken vid RJ auto och jag återvände till JEPPIS!
fyra härliga, amazing days med bilavdelningen stod framför mig, och jag embraceade alla minuter.
lekte inni he sista med min dåvarande sambo Julia, tills hon flyttade tillbaks hem två dagar före min examen.
VI TOG EXAMEN. hjärtat slutade slå eller slog så fort så man inte hann med, jag vet inte, men underliga känslor den dagen.

så då var man fordonsmekaniker once and for all. detta firade vi ju förstås med en sista utgång i jakobstad, innan hemfärden skedde dagen efter.

och sen kom ju mina brudar tillbaks från sina abiresor.
(nu vet ja ju no int va som händ me texten?!)
*
J U N E :
*

jag påbörjade min tatuerings-planeringpåallvar-process. Cherie återsågs efter hennes turkiet resa och jag konstaterades blekaste i kretsarna. Störtade runt på folks studentkaffen, bl.a. Idas innan hon for till Tyskland. för ett års tid. Skrev ännu ett inträdesprov. Åt vid amarillo med schacki nu som då. Hängde med fina vackra människor. Började fara på länk så där smått. Janica for på interrail. Tatuerade mig.


Hängde vid tonys villa. Hängde i stan. Hängde i Smeba. hängde all around. Var i närpes (typ) och firade erkkis och jennas födelsedagar me schacki


sen blev det midsommar vid T's villa, med hans systrar + deras karlar, och T's mor och far, it was really nice!


och.. ja. that's June! aka del 1 är klar! del 2 återkommer jag med imorgon ;)

Visa fler inlägg